fredag 28 november 2014

En andra chans av Anne Cassidy

Alla spanade efter Jennifer Jones. I tidningarna stod det att hon var farlig. Hon utgjorde ett hot emot alla barn och borde sitta inlåst… Efter att ha läst dessa tre första meningarna så fastnade jag direkt. Den väckte redan känslor och spänning på en gång att man bara ville höra mer.

Boken handlar om 17 åriga Alice Tully som gjorde ett brutalt misstag när hon var yngre som kommer följa henne resten av livet. Alice har sin pojkvän “Frankie” som älskar henne över allt annat. Hon bor hos sin extramamma Rosie och spenderar fritiden med att jobba på ett café. De enda som vet hennes brutala hemlighet är Alice själv, läsaren och 2 till. Boken är uppdelad i olika delar både då Alice var yngre och när Alice var äldre och till slut några kapitel om hennes mörka hemlighet… Jag själv som läsare fastnade när det var skrivet i olika delar, det blev mycket enklare att läsa.

Boken var väldigt spännande! Det som hände Alice i hennes tidigare liv håller brutalt på att förstöra hennes nya tillvaro. Det händer alltid nya saker i boken vilket gör att man inte tappar fokusen och man kommer lättare in i den. Och ju mer man läser desto mer detaljer kryper fram. Jag rekommenderar starkt denna bok för ungdomar för det är en typisk ungdomsbok, så vad väntar ni på? Läs läs läs!!


Alice

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar