onsdag 19 november 2014

Heder av Christina Wahldén


Hej bloggen, tänkte skriva lite om en bok som jag har läst för inte så länge sedan. Boken har två handlingar. Ena handlar om en tjej från mellanöstern med namnet Dana som är trött på sitt begränsade liv till frihet. Hela sitt liv har Dana varit den ”blyga” tjejen som helst håller sig till sin ensamhet i skolan, hon har inga vänner på fritiden häller. Allt Dana ber om är att få göra det hon verkligen brinner för, att få dansa. Men med den begränsade friheten Dana får av sin religiösa bror och farbror får hon inte göra någonting mer än att gå till skolan och gå raka vägen hem igen.  Varför kan dem bara inte älska henne och lita på henne? Hur länge ska hon stå ut och leva med det här?

Den andra handlar om Siri som är Danas klasskamrat. Siri älskar att festa och hållas ute med sina vänner. Hennes dröm är att jobba på cirkus. Siri känner sig vuxen nog att flytta från sin pappa till Frankrike och leva vidare livet där.

Jag tycker den här boken var väldigt bra. Jag brukar alltid ha svårt för att komma in i böcker och tycka om dem. Men den här boken tyckte jag var väldigt speciell för sådana historier inträffar fortfarande i vårt samhälle, vilket gör att man blir mer berörd av den här berättelsen.

Helin H

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar