onsdag 26 november 2014

Gömmarna



Denna fantastiska bok, skriven av Canni Möller är en ungdomsroman full av känslor och romantik, men samtidigt lika spännande som en thriller. Har du inte läst den än, tveka inte att göra det, jag kan garantera dig att den kommer fånga just ditt intresse.

I boken får man får följa huvudpersonerna Joel, Jessi och Derek varav alla tre har levt under olika typer av förtryck. Under ett par intensiva försommarveckor i en skog utanför en svensk småstad, för slumpen dem samman, medan deras liv hänger på en skör tråd. Parallellt med ungdomarnas liv i skogen, får man också följa sökarbetet efter dem, men framförallt sökandet efter Joel.

Anja, (en tjej i Joels klass), blir utnyttjad av sina klasskompisar i ett hemskt spel riktad mot klassens mest udda person, nämligen Joel själv. Det blir för mycket för honom, vilket gör att han sticker ut i skogen med förhoppningen att aldrig behöva återvända.

Efter ett par dagar vid sjön, möter han Jessi som också är en rymling, fast då från ett behandlingshem. Till en början är de båda väldigt reserverade och bryr sig inte direkt om varandra, men de kommer senare tillsammans att kämpa för sin överlevnad, men detta sker lite senare i berättelsen…


Under handlingens gång, efter att Jessi och Joel har bråkat, kommer Derek, ett flyktingbarn som har rymt för att slippa utvisas ur landet, och sätter sig bredvid Joel utan att säga ett knyst. De båda pojkarna trivs i varandras tysta sällskap och hjälper varandra med allt som man kan tänkas behöva. Men de kommer senare att splittras, då den storslagna branden bryter ut i skogarna. Kommer de båda att överleva och i sådana fall, kommer de någonsin att ses igen?

Victoria L

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar