onsdag 19 november 2014

Frusna ögonblick av Ewa Swedenmark


Gabrielle och hennes mamma har precis flyttat tillbaka till Sundsvall från Härnösand efter föräldrarnas skilsmässa. Gabrielle börjar en ny gymnasieklass där hon inte tycker hon passar in. Men från ingenstans kommer Bobo och Magnus och frågar om hon vill följa med och fika. De visar sig vara schyssta och dem presenterar Gabrielle för Alexander, en kille som är tillbakadragen och gillar poesi precis som Gabrielle. De fyra och en tjej som heter Sofie börjar umgås dagligen. Sofie skiljer sig från dem. Hon är alltid svartklädd och pratar enbart med Alex. Gabrielle och Alex inser att båda deras pappor bor i Stockholm och får en idé. Egentligen vågar de inte och Gabrielles känslor för Alex växer sig starkare.

Boken är bra och jag rekommenderar den framförallt till ungdomar som precis har börjat eller ska börja gymnasiet. Boken hjälper en att förstå att det finns de som inte har en bra start när man börjar en ny klass där man inte känner någon alls.
Man följer en ung tjej med nya vänner och förvirrade tankar om kärlek. Också om hur hon får vänja sig med att bo utan hennes pappa och funderingar på att ljuga för att se honom.

Den finns en till bok som tillhör samma berättelse som heter ”Är du glad, Gabrielle?”. Böckerna är väldigt fristående och man behöver inte läsa den för att förstå ”Frusna ögonblick” bättre. Boken är bra. Rekommenderas! 

Evelina N 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar