onsdag 19 november 2014

En bok du aldrig kommer att glömma


Anne Cassidy skrev en bok som handlar om tre unga flickor som gick till en sjö, där två av dem kom tillbaka. Boken heter En andra chans.
Fastän boken inte är verklighets baserad så kände jag ett enormt medlidande vilket gjorde så att jag inte kunde lämna ifrån mig boken.

Jennifer Jones byter identitet till Alice Tully där hon försöker att leva ett normalt liv med ett jobb och en pojkvän. Men incidenten som inträffade för sex år sedan kommer hon aldrig att glömma. Hatet mot Jennifer Jones leder till att hon släpps sex månader tidigare från fängelset än vad pressen har fått reda på. Läsaren, Alice själv och två till karaktärer i boken känner till om Alices förflutna. Resten av världen har ingen aning om att Alice Tully är den lilla flickan som mördade sin lekkamrat för sex år sedan. Alices övervakare Rosie tar hand om henne och gör allt för att Alices identitet ska hållas säker. Men efter ett misstag när Alice skickar ett födelsedagskort till sin mamma så jagar hennes förflutna henne. Det resulterar till att journalister, privatdetektiver och hennes mamma letar efter Jennifer. Vad som inte står på kortet är att Jennifer Jones inte existerar längre.

Boken är uppdelad i tre delar, där man först får läsa om hur Alice försöker att leva ett normalt liv med Rosie, i andra delen får man läsa om vad som hände vid vattnet för sex år sedan och i sista delen läser man om hur Alice försöker att gå vidare.
Bokens uppdelningar gör så att det blir lättare att komma in i den och det är även roligare att få blicka tillbaka och se hur Alice har utvecklats genom den tuffa tiden och gått vidare. Att en 10 årig flicka mördade sin lekkamrat låter inte realistiskt, men efter att ha läst klart boken så kändes den verklig vilket enligt mig gjorde boken lyckad. Jag rekommenderar boken till oss ungdomar som gillar att läsa om spänning, drama och romantik då den här boken är så vacker men ändå sorgligt skriven.

Sabina Dzirlo SAB14

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar