onsdag 19 november 2014

För bra för att dö av Christina Wahldén


”Hon sätter pekfingret och långfingret mot tinningen låtsas trycka av. PANG, du är död”.

Idag visar statistiken att allt fler ungdomar mår dåligt. Fler ungdomar känner sig deprimerade, stressade och däremot känner sig fler utsatta i skolan idag än förr. Hur som helst, boken ”För bra för att dö” är en bok om det. Huvudpersonen heter Stella, hon är en kraftig och överviktig tonåring som i årtal har blivit mobbad.Nu går hon i gymnasiet men trakasserierna pågår fortfarande. Framför allt är det den kaxiga och populära Alva som är på Stella. Alva stjäl hennes saker, kallar henne för fula ord, filmar henne i duschen och lägger sedan ut på nätet mm.
Stella hatar skolan och sig själv.

På nätterna framför datorn är enda gången hon känner att hon kan vara sig själv. Hon chattar med folk som är som hon, utan att behöva visa upp hur hon ser ut. I en chattgrupp berättar hon att han funderar på att ta livet av sig. Stella får kontakt med en kille som också har beslutat sig men behöver modet att våga och ber Stella om hjälp. Tillsammans går dem igenom sin längsta och värsta natt någonsin.

Jag rekommenderar denna bok väldigt mycket eftersom man får en bild av hur en vanlig tonåring kan känna sig när den blir utsatt på det sättet. Det brukar alltid vara svårt för mig att komma in i böcker men denna bok lockade mig från första början.

Gabriella K

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar