onsdag 3 december 2014

För bra för att dö av Christina Wahldén

I den här berättelsen får vi möta överviktiga Stella som lever sitt liv om nätterna, där hon är säker. Hon är överviktig och utsatt för mobbning i skolan och kränkningar på internet. Det går så pass långt att hon inte vill leva längre. På ett självmordsforum träffar hon Joel som också är utsatt hemma. Dom beslutar att ta sitt liv tillsammans. Christina Wahldén beskriver en livssituation så som den ser ut för många ungdomar och att vi inte kan blunda utan måste radera ut all mobbning tillsammans.  

För bra för att dö är en stark berättelse som visar hur många ungdomar lever sitt liv i det så kallade skönhetsidealet. Boken visar mycket tragiska händelser som kan vara känsligt att läsa. Men den är också en bok som visar på stark vänskap och att allt är möjligt, oavsett situation. Den här boken rekommenderas extra för ungdomar som känner sig utsatta, den här berättelsen bevisar väldigt mycket. När jag själv läste boken kom jag fram till att alla har det inte lika bra som en själv, i min omgivning känns det som händer för Joel och Stella ganska avlägset.


För bra för att dö skulle få ett högt betyg utav mig, under hela den här resan är man som fängslad i berättelsen. Den skulle dock kunna vara lite längre för att bli ännu mer intressant.

William W

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar