måndag 8 december 2014

En andra chans av Anne Cassidy



Boken handlar om en tjej som är 17 år och heter Alice Tully. När hon var yngre gjorde hon en hemsk sak och det är något hon kommer få ångra resten av sitt liv.
Man kan tycka att hon lever ett normalt tonårsliv med extrajobb på ett café och en pojkvän som älskar henne. Men det är långt från ett normalt liv hon lever, hon bor hos Rosie som är hennes övervakare efter att hon släppts ut från ett ungdomsfängelse där hon suttit i 6 år.  Hon kommer behöva leva under skyddad identitet som kräver en hel del och i ständig oro för att någon ska få reda på vem hon egentligen är och vad hon varit med om.

Boken är uppdelad i olika delar då författaren Anne skriver om hennes uppväxt då allt skedde och hur hennes liv ser ut just nu. Författaren är duktig på att beskriva miljön och man får en helhet av bokens miljö tydligt.  
I boken uppstår spänning och händelser hela tiden vilket leder till att man inte kan släppa boken ur händerna, man vill bara fortsätta läsa.

Man kastas in fort i handlingen vilket gör att man får en förståelse för boken snabbt och kommer in i den fort. Språket är vardagsspråk. Jag rekommenderar boken främst för ungdomar men även vuxna. Den är gripande och känns verklighetsbaserad för att man kan relatera detta med dagens samhälle, att det kan hända och att det lever folk under skyddad identitet på riktigt. Hon väcker många tankar och frågor när man läst ut boken.

Oliwia L

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar